• Het plastic dat om een 'ingeseald' hooi zit, mag dat bij het plastic afval?

 • 27-03-2019 Reactie Meldpunt Verpakkingen: In principe mogen alle soorten plastic bij het PMD, zolang het maar verpakkingen zijn. Dus de plastic verpakking van 'ingeseald' hooi mag bij het plastic afval.


  Verder vindt u op de site van Plastic Heroes een overzicht vinden van wat wel en niet bij het plastic mag: http://www.plasticheroes.nl/wat.


  Raadpleeg ook de Afvalscheidingswijzer om te weten welk product in welke afvalbak hoort.

 • Alle komkommers en paprika's (bio) bij Dirk van den Broek zijn per stuk in plastic geseald.

 • 08-04-2019 Reactie Dirk van den Broek: Net als u vinden wij het belangrijk om spaarzaam om te gaan met het milieu. Soms zijn plastic verpakkingen echter onmisbaar, bijvoorbeeld bij paprika’s. We verkopen graag het hele jaar door, en dan zijn deze soms verpakt in plasticfolie. Op deze manier blijven de producten langer goed en minder kwetsbaar. Dit voorkomt dan weer voedselverspilling.


  Verpakkingen worden ook gebruikt om de producten van elkaar te onderscheiden; zo blijft bijvoorbeeld het verschil tussen regulier, biologisch en Fairtrade zichtbaar. Het toepassen van een brandmerkje is alleen mogelijk op groente met een harde schil zoals pompoen en gember. Het kan niet toegepast worden op paprika’s. Uiteraard zijn wij continue op zoek naar de beste oplossingen en alternatieven als het gaat om verpakkingsmaterialen. Zodra er een andere keuze gemaakt kan worden, zal dit zeker overwogen worden.

 • Een bus Rituals shower gel, besteld bij Bol.com zat verpakt in een erg grote kartonnen. In de doos zat ook nog eens een kleine kartonnen 'deksel'. Bol.com verpakt bijna altijd...

 • 26-04-2019 Reactie Bol.com: Wij erkennen dat het kan voorkomen dat de grootte van een bol.com verzenddoos niet exact passend is bij de grootte van het product. Het betreft uitzonderingen. Dagelijks verstuurt bol.com tienduizenden pakketjes. Een steeds groter gedeelte wordt machinaal verpakt, hetgeen ons in staat stelt om de hoogte van verpakkingen aan te passen op de hoogte van het bestelde artikel. Helaas zijn we nog niet in staat om alle artikelen als zodanig te verpakken.
  Wij streven continu naar een zo duurzaam mogelijk proces met minimaal kartonverbruik. Al dan niet in samenwerking met producenten van de artikelen. Het streven naar duurzame oplossingen passen wij bijvoorbeeld ook toe bij de bouw van onze nieuwe fulfilmentcenter waarbij wij het hoogste BREAAM-NL duurzaamheids certificaat hebben behaald.

 • Bij het PMD mogen flessen voor frisdrank, water en melk. Geldt dit ook voor mijn wijnflessen en andere glazen potten waar groente in zit en dergelijke, die ik tot nu toe in de...

 • 01-04-2019 Reactie Meldpunt Verpakkingen: Glazen flessen en potten horen bij in de glasbak en plastic flessen horen bij het PMD.


  Zie ook de sites van Plastic Heroes: http://www.plasticheroes.nl/wat en Glas in 't bakkie: https://www.glasintbakkie.nl/2018/04/de-glasbak-is-voor-verpakkingsglas/


  En verder heb ik de opmerking ovger de feestdagen doorgegeven; die moet er natuurlijk van af. En de reactietijd van het Meldpunt Verpakkingen is 6 weken. Uiteraard streven wij er naar uw vraag (ruim) binnen die tijd te beantwoorden.

 • Waarom zit er een plastic zakje om de theezakjes van de witte biologische thee van Marqt? Ik denk dat dat niet nodig is.

 • 03-04-2019

 • De Jodenkoeken van Davelaar zaten eerst alleen in blik met zak eromheen. Nu zitten ze in een dikke plastic zak met sluitstripje én... een kartonnen presenteerblaadje: teveel.

 • 20-05-2019 Reactie Davelaar: Sinds een half jaar zijn de Davelaar koeken anders verpakt. Voorheen waren alle smaken alleen te koop in een blik met koekzak. Consumenten kopen elke keer een blik, soms wordt deze hergebruikt, maar vaak wordt deze weggegooid. Dit zorgt voor relatief veel afval. Juist daarom hebben we er nu voor gekozen alleen de Jodenkoeken in een bewaarblik te verpakken en hier een navulverpakking naast te introduceren.


  Alle smaken, waaronder dus ook de Jodenkoeken, zijn verkrijgbaar in de navulverpakking. Deze kun je bewaren in het Davelaar bewaarblik.  De navulverpakking bestaat uit een klein kartonnen traytje met folie. Dit bakje is bedoeld om het makkelijk te verpakken, maar met name om breuk in het transport naar de winkel tegen te gaan.


  Het bewaarblik is gevuld met een navulverpakking. Hierdoor lijkt het misschien dat er veel meer verpakkingsmateriaal is toegevoegd, maar door de overige navulverpakkingen, moet het weggooien van verpakkingen juist minder worden.

 • Waarom zit bij de Albert Heijn elke paprika apart in plastic verpakt? Dit is toch niet nodig? En was eerst ook niet zo, geloof ik.

 • 20-05-2019 Reactie Albert Heijn: Wij verpakken groente alleen in plastic omwille van de kwaliteit en houdbaarheid. Zonder plastic verpakking zijn sommige producten korter houdbaar, waardoor er meer verspilling van voedsel is.


  Inmiddels liggen de paprika's weer zonder seal in de winkels, met uitzondering van enkele winkels in regio Zaandam, die ontvangen met seal. Ook de Belgische filialen krijgen met seal. De reden hiervoor is dat wij een test
  uitvoeren om de verspilling in de winkel in beeld te brengen omdat paprika's zonder verpakking best snel achteruit gaan in kwaliteit.


  De oranje paprika is altijd in plastic verpakt omdat deze minder snel verkocht wordt in de winkel, en daardoor sneller achteruit gaat in kwaliteit. Bij deze paprika is bewust gekozen vóór verpakken zodat klanten en winkels minder weg hoeven te gooien.

 • Helaas heeft Geska de verpakking van de Zwitserse strooikaas veranderd. En nog wel met plastic. De prijs is ook meteen aangepast. De kartonnen bus voldeed prima. Heb daar nooit...

 • 29-03-2019 Reactie Geska: Naar aanleiding van onze research & development hebben wij besloten om de verpakking drastisch te veranderen. Onze oude verpakking hebben wij vele jaren gebruikt, dit had voordelen maar ook nadelen. Hieronder verschillende redenen waarom wij zijn overgestapt naar een plastic beker:  Beter sluitende verpakking, wat ten goede komt van de kwaliteit van het product. Een hersluitbare en meer geurloze verpakking wat de houdbaarheid verlengt.
  De reden dat wij voor plastic hebben gekozen is omdat plastic geen smaakoverdracht heeft op het product. Daarnaast kan vocht van buitenaf niet door de verpakking heenkomen wat voorkomt dat deze zal gaan klonteren in de verpakking.
  Beste mogelijkheid om het design zo goed als mogelijk over te nemen zodat de verpakking direct herkenbaar is in het schap.
  Nieuwe verpakking bevat meer inhoud dan oude verpakking.

  Door de eerste twee belangrijke factoren kunnen wij een constante smaak garanderen en een langere houdbaarheidsdatum aan u geven ten opzichte van de oude verpakking.


  Onze nieuwe verpakking is geheel van plastic, waardoor deze bij het plastic afval mag. Door de verpakking te recyclen kan het plastic weer hergebruikt worden voor een nieuwe verpakking.

 • In Leiderdorp heeft de Albert Heijn paprika's per stuk verpakt in een plastic wrap. Die mag er van mij af. In de Albert Heijn in Merenwijk Leiden zit deze wrap en niet om; dus...

 • 20-05-2019 Reactie Albert Heijn: Inmiddels zijn wij met alle winkels over op paprika’s uit Nederland. In maart jl. was de kwaliteit van de rode paprika uit Spanje en Marokko zeer matig, daarom hebben wij besloten deze te gaan insealen. Door het verpakken in plastic kan de houdbaarheid aanzienlijk verlengd worden. Hadden wij dit niet gedaan dan zouden wij veel verspilling in de winkel en bij de klant hebben veroorzaakt.
  Zodra de oogst beschikbaar was vanuit Nederland, met een betere kwaliteit, zijn wij gestopt
  met het sealen van de paprika.
  Het kan dus zelfs voorkomen dat er gesealde en ongesealde rode paprika’s samen in het schap hebben gelegen.

 • Ik heb vandaag een pakket afgehaald dat ik besteld had bij Kruidvat. Er zat voor de helft aan van die plastic luchtkussens in. Hierdoor was de doos te groot om te vervoeren en...

 • 02-04-2019 Reactie Kruidvat: Wij doen er alles aan om onze producten in goede staat bij onze klanten te krijgen. Wij verpakken onze orders altijd in de meest geschikte doos. Dit is meestal de kleinst mogelijke variant waardoor we zo min mogelijk verpakkingsmateriaal gebruiken en onze vervoerders minimaal ‘volume’ hoeven te transporteren naar de klant.
  Wij zullen uw klacht dan ook onderzoeken en indien nodig maatregelen gaan treffen.

< 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 >