• De theezakjes van Pickwick (verpakt zoals normaal) zitten nog een keer verpakt in een plastic zakje en daaromheen zit een kartonnen doosje. Ik was verbaasd, omdat het gebruik van...

 • 23-04-2019 Reactie Pickwick: Pickwick Joy of Tea is een premium reeks met een ander type theezakje dan onze gebruikelijke verpakkingen. Met deze thee spelen we in op het prikkelen van de zintuigen. Dat doen we onder andere door de intense aroma’s die je ruikt en met de rijke melanges van grofgesneden ingrediënten die je kunt zien door de doorzichtige theezakjes. Dit theezakje kan bij de Plastic Heroes stroom; de thee zelf kan bij het GFT.
  Wij voldoen met onze verpakkingen en producten aan de eisen die er wettelijk aan worden gesteld. Daarnaast kijken wij continue of het beter en milieuvriendelijker kan.

 • Ik heb vandaag een pakket afgehaald dat ik besteld had bij Kruidvat. Er zat voor de helft aan van die plastic luchtkussens in. Hierdoor was de doos te groot om te vervoeren en...

 • 02-04-2019 Reactie Kruidvat: Wij doen er alles aan om onze producten in goede staat bij onze klanten te krijgen. Wij verpakken onze orders altijd in de meest geschikte doos. Dit is meestal de kleinst mogelijke variant waardoor we zo min mogelijk verpakkingsmateriaal gebruiken en onze vervoerders minimaal ‘volume’ hoeven te transporteren naar de klant.
  Wij zullen uw klacht dan ook onderzoeken en indien nodig maatregelen gaan treffen.

 • Ik heb een vraag over De Ruijter kleintjes pakjes hagelslag. Ik probeer namelijk zo bewust mogelijk om te gaan met het gebruik van plastic en ik zoek broodbeleg wat ik mee kan...

 • 01-04-2019 Reactie De Ruijter: We vinden het fijn om uit uw vraag te begrijpen dat u dit product graag wilt gebruiken.


  Ons assortiment biedt verpakkingen in verschillende maten aan, gericht op kleinere of grotere huishoudens. Met onze Kleintjes De Ruijter richten we ons op de kleinere huishoudens.
  De omverpakking (het doosje) is van Grunoplex gemaakt. Dit is gerecycled karton. De portieverpakking (het pakje) is gemaakt van verse vezels oftewel zgn. maagdelijke karton en heeft een watergedragen vernis.
  De verpakkingen kunnen bij het oud papier worden gedaan.

 • De verpakking van het dagvers brood van Albert Heijn bestaat uit gedeeltelijk plastic en gedeeltelijk papier. Kun je volgen aanwijzing op de verpakking apart scheiden. Maar...

 • 22-03-2019 Reactie Albert Heijn: Wij maken afwegingen voor onze verpakkingen op het gebied van wet- en regelgeving (bijvoorbeeld materiaalkeuze), houdbaarheid (bijvoorbeeld plastic om komkommer), herkenbaarheid (bijvoorbeeld AH excellent producten), transport en opslag (bijvoorbeeld vorm wasmiddelflessen), gebruik (bijvoorbeeld hersluitbare verpakking kaas) en duurzaamheid (bijvoorbeeld zo min mogelijk materiaalgebruik).


  De verpakking kan gerecycled worden door het plastic en papier van elkaar te scheiden. We zijn aan het onderzoeken of we de verpakking gemakkelijker recyclebaar kunnen maken. Op dit moment kunnen we hier helaas nog niks concreets over melden.

 • De zeer kleine potjes (5 gram) 'Edible glitter' van Baktotaal Bouwhuis werden bezorgd in een veel te grote doos, terwijl ze in een envelop door de brievenbus hadden gekund. We...

 • 05-04-2019 Reactie Baktotaal Bouwhuis: Baktotaal Bouwhuis deelt de bezorgdheid met betrekking tot het milieu en is ook constant op zoek naar mogelijkheden om onze verpakking zo compact- en milieuvriendelijk mogelijk te krijgen. Helaas ontkomen we er soms niet aan om, in verband met de afmetingen van een artikel, te kiezen voor een verpakking die een maat te groot lijkt voor dat artikel. Zo ook voor de 5 grams verpakking eetbare glitters waarvan de dikte 36 mm. is. De maximale dikte voor een brievenbuspakket is 32 mm waardoor dat in dit geval geen optie was.
  Ik kan helaas niet meer achterhalen welke verpakking er in dit specifieke geval gebruikt is, wat ik wel kan zeggen is dat we zojuist een nieuw doosje in gebruik hebben genomen (14x18x(h)10 cm) waarvan we de hoogte, wanneer de inhoud het toelaat, nog kunnen verlagen.

 • Mag het pak van de pudding van Albert Heijn bij het oud papier? Ik zie namelijk geen aluminium laagje aan de binnenkant.

 • 28-03-2019 Reactie Alobert Heijn: De verpakking van de Griesmeelpudding van Albert Heijn mag inderdaad bij het oud papier.

 • De opzetborsteltjes van Oral-B zijn verpakt in twee maal plastic en tweemaal papier. Op de foto zie je de borsteltjes. Om deze verpakking zit nog een dubbele verpakking. Helaas...

 • 01-04-2019 Reactie Oral-B: Een hygiënische verpakking is voor Oral-B de eerste prioriteit, omdat onze producten helpen bij het verbeteren van de mondhygiëne en de gezondheid van onze consumenten. Als een consument onze producten koopt, is het van belang dat onze producten ongeschonden zijn en vrij zijn van verontreinigingen door externe factoren. Oral-B gebruikt voor de verpakking een combinatie van plastic en karton, omdat consumenten het product dat ze kopen willen kunnen zien. Elke opzeborstel is individueel verpakt, omdat de consument vaak maar een opzetborstel per keer nodig heeft en na een aantal weken/maanden pas de volgende.


  Als we de opzetborstels samen zouden verpakken, dan verpakt dan zouden de borstels die niet direct worden gebruikt bij opening kunnen worden blootgesteld aan externe factoren, zoals als stof, bacteriën en andere zaken die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de consument.


  Door dit verpakkingsontwerp zijn consumenten ervan verzekerd dat de Oral-B opzetborstels zich in een schone en hygiënische omgeving bevinden tot het moment van gebruik. Hierdoor bieden we de consument een aangename en hygiënische poetservaring.

 • Waarom moeten de melkpakken van Albert Heijn bij het restafval? Dit is wat het logo op de verpakking vermeldt, maar het zijn drankenkartons, en dus kunnen ze bij het PMD. 

 • 25-03-2019 Reactie Albert Heijn: Momenteel gebruiken wij het logo voor drankenkartons niet; de reden is dat in veel gemeenten hiervoor tot voor kort nog geen gescheiden inzameling geregeld was. Recent hebben wij van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) begrepen dat ondertussen in bijna alle gemeenten drankenkartons gescheiden ingeleverd kunnen worden en overwegen wij om hiervoor ook een logo op onze verpakkingen te introduceren.
  Echter, inmiddels hebben wij begrepen dat het KIDV aan het kijken is om het drankenkarton logo te vervangen door een PMD logo. We wachten deze discussie af voordat we een definitief besluit nemen om een nieuw logo op onze verpakkingen te plaatsen.
  Voor alle duidelijkheid: de lege melkpakken mogen dus bij het PMD.

 • Het is me opgevallen dat alle soepmixen, maaltijdmixen en kruidenmixen van Honig in een kartonnen verpakking zitten met daarin nog een zakje met het daadwerkelijke product. Het...

 • 29-03-2019 Reactie Honig: Wij hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar de wensen van consumenten ten aanzien van onze verpakkingen. Het blijkt dat onze doosjes zeer gewaardeerd worden door de consument – het heeft zowel functionele, als ook emotionele voordelen: het is makkelijk terug te vinden in de supermarkt maar ook thuis in
  keukenla of keukenkast, en dat maakt het makkelijker om te bewaren dan een zakje, maar straalt ook vertrouwen en netheid uit.
   
  Vanuit een milieutechnisch oogpunt zijn onze doosjes uiteraard gemaakt van recyclebaar papier. Daarnaast is het essentieel om naast het doosje onze mixen specifiek nog in een zakje te plaatsen, ter bescherming van het product. Ook is de mix te fijn van structuur om in een doosje alleen te plaatsen, dit zou heel veel rommel en verspilling opleveren. Daarom zitten onze pasta’s bijvoorbeeld wél alleen in een doosje.

  Wij stellen het op prijs dat u ons van uw suggestie op de hoogte heeft gesteld. We doen er dus alles aan om onze consumenten tevreden te stellen maar tevens ook na te denken over hoe we onze producten zo milieuvriendelijk mogelijk kunnen aanbieden.

 • Welke supermarkt(en) hebben de minste (plastic) verpakkingen?

 • 25-03-2019 Reactie Meldpunt Verpakkingen: Het is niet eenduidig te zeggen welke supermarkt de minste verpakkingen gebruikt. Alle supermarkten gebruiken verpakkingen, en dit heeft ook een functie. Het maken van verpakkingsmateriaal kost weliswaar energie en grondstoffen, maar verpakkingen kunnen ook verspilling voorkomen doordat ze het product beschermen tegen beschadiging tijdens transport en opslag.


  Bij voedsel verlengen ze de houdbaarheid van het verpakte product. Omdat in het product vaak (veel) meer grondstoffen en energie gestoken zijn dan in de verpakking, levert het voorkómen van beschadiging en verspilling de meeste milieuwinst op. Een product verpakken en goed gebruiken is beter voor het milieu, dan een onverpakt product (gedeeltelijk) weggooien omdat het beschadigd of bedorven is. Twee voorbeelden: als een elektrisch apparaat tijdens transport beschadigd raakt en onverkoopbaar is, veroorzaakt dat meer milieubelasting dan een stevige verpakking. En onverpakte koekjes worden snel zacht en zijn dus maar kort houdbaar als ze niet goed (in plastic) verpakt worden.

1 / 2 / 3 / 4 >