• Zo lang ik leef( ik ben 71) bestaat het kartonnen doosje Zwitserse kaas. Nu hebben we ineens een kartonnen doosje met een plastic dekseltje. Net nu we aan alle kanten van het plastic...

 • 11-12-2018 Reactie Geska/Emmi: Naar aanleiding van onze research & development hebben wij besloten om de verpakking drastisch te veranderen. Onze oude verpakking hebben wij vele jaren gebruikt, dit had voordelen maar ook nadelen. Hieronder verschillende redenen waarom wij zijn overgestapt naar een plastic beker:  Beter sluitende verpakking, wat ten goede komt van de kwaliteit van het product. Een hersluitbare en meer geurloze verpakking wat de houdbaarheid verlengt.
  De reden dat wij voor plastic hebben gekozen is omdat plastic geen smaakoverdracht heeft op het product. Daarnaast kan vocht van buitenaf niet door de verpakking heenkomen wat voorkomt dat deze zal gaan klonteren in de verpakking.
  Beste mogelijkheid om het design zo goed als mogelijk over te nemen zodat de verpakking direct herkenbaar is in het schap.
  Nieuwe verpakking bevat meer inhoud dan oude verpakking.

  Door de eerste twee belangrijke factoren kunnen wij een constante smaak garanderen en een langere houdbaarheidsdatum aan u geven ten opzichte van de oude verpakking.


  Onze nieuwe verpakking is geheel van plastic, waardoor deze bij het plastic afval mag. Door de verpakking te recyclen kan het plastic weer hergebruikt worden voor een nieuwe verpakking.

 • Om super veel groenten bij de Albert Hein (ook veel bio) zit een zinloze plastic verpakking. Nergens voor nodig, komkommer heeft al schil.

 • 05-12-2018 Reactie Meldpunt Verpakkingen: Het lijkt misschien onlogisch, maar een plastic folie om groenten en fruit verlengt wel terdege de houdbaarheid van het product. Het voorkomt dat producten te snel bederven en weggegooid moeten worden. Een langere houdbaarheid kan handig zijn als het product langere tijd onderweg is (bijvoorbeeld uit Spanje), of als producten langere tijd in de supermarkt blijven liggen. Het hangt bijvoorbeeld van het seizoen af of er wel of geen plastic om producten als komkommer, paprika en tomaat gedaan wordt. Een lange houdbaarheid is vooral van belang in de wintermaanden. De komkommers komen dan niet uit Nederland en het duurt langer voor ze in de winkel liggen. In de zomer liggen Nederlandse komkommers binnen anderhalve dag in de winkel. Dat het in de ene winkel dus wel in een plasticje ligt en in de andere niet, kan dus liggen aan het land van herkomst, of dat producten in de ene winkel snel verkocht worden en in de andere winkel lang blijven liggen.


  Reactie Albert Heijn: Op uw vraag waarom komkommers bij Albert Heijn verpakt zijn in plasticfolie geven wij u graag iets meer achtergrondinformatie over het gebruik van verpakkingen. Regelmatig zien klanten verpakkingen als overbodig, terwijl ze vaak een belangrijke functie hebben, namelijk het voorkomen van bederf en beschadiging van producten. Komkommers die van ver komen bijvoorbeeld, blijven langer goed in plastic. De verpakking voorkomt dan voedselverspilling en levert dus milieuwinst op. De milieubelasting van de verpakking is vaak een stuk kleiner dan de milieubelasting van het product zelf.
  Zie ook ons filmpje Biologische groenten in plastic op Appie Today: https://www.youtube.com/watch?v=R8g-USRQIDo

 • Vitaminepotjes van Holland & Barrett zijn allemaal van dik plastic en meestal maar voor hooguit de helft gevuld.

 • 05-12-2018 Reactie Meldpunt Verpakkingen: We krijgen regelmatig meldingen over dit onderwerp binnen. Hieronder kunt u de reacties lezen van Holland & Barrett en Kruidvat.


  Reactie Holland & Barrett: Het kan bij een aantal supplementen van ons eigen merk (Holland & Barrett en De Tuinen) inderdaad voorkomen dat een potje slechts gedeeltelijk gevuld is. Dit komt door de internationale wet- en regelgeving die van toepassing is op de (verplichte) informatie op een etiket. Een oplossing voor het verkleinen van de etiketten (en dus de verpakkingen) staat hoog op ons wensenlijstje en is ook in ontwikkeling.


  Reactie Kruidvat: Het etiket op de verpakking moet voldoen aan wettelijke verplichtingen zoals bijvoorbeeld de leesbaarheid. De grootte van het potje wordt daarom mede afgestemd op het etiket. Daarnaast zijn er ook andere factoren die invloed hebben op de grootte. 
  Wij streven naar een optimale balans tussen de inhoud en de potjes. Wel nemen wij de opmerking van de consument uiteraard mee in de productevaluatie.


  De gehele verpakking kan worden gerecycled, mits gescheiden ingezameld.

 • De nieuwe verpakking van de Neuropleisters van UCB Pharma staat haaks op het huidige streven naar duurzaamheid. Vroeger pasten 7 pleisters in een klein doosje; dat is...

 • 03-12-2018 Reactie UCB Pharma: Bij UCB Pharma nemen we onze verantwoordelijkheid voor de planeet zeer serieus. Ons doel is om medicijnen te ontwikkelen en te produceren voor mensen met ernstige ziekten op de meest ecologisch duurzame manier die mogelijk is. Dit betekent dat we onze ecologische voetafdruk, ons waterverbruik en onze afvalproductie binnen het bedrijf moeten verminderen. We hebben duidelijke, absolute doelen gesteld om onze vooruitgang te meten, met de nadruk op de activiteiten die we direct kunnen controleren. We brengen deze beloften in evenwicht met onze ambitie om het leven van mensen met ernstige ziekten te verbeteren en te transformeren.


  UCB heeft onlangs de verpakking van Neupro® (rotigotine transdermale pleister) opnieuw ontworpen. De nieuwe verpakkingen zijn beschikbaar in één maat voor alle sterktes en verpakkingsgroottes tot 28 pleisters. Tijdens het ontwerpproces verzamelde UCB feedback van patiënten, zorgverleners en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg om beter te begrijpen wat patiënten nodig hebben en hoe zij hun medicijnen gebruiken.
  Met deze herziene Neupro® verpakking, denkt UCB dat we patiënten een betere behandelings- en plakervaring kunnen bieden, waarbij de grotere verpakking gemakkelijker te hanteren is met een kliksysteem dat een betere opening en veilige sluiting mogelijk maakt. Bovendien zijn we overgestapt op een gebruikersvriendelijker formaat van de patiëntenbijsluiter (in de vorm van een boekje) met bijgewerkte en duidelijkere instructies om patiënten te ondersteunen bij het stapsgewijs begrijpen van de juiste procedure voor het aanbrengen van de pleister.
  Om het nieuwe ontwerp aan bovenstaande doelen te laten beantwoorden vereiste het ontwerpen van de nieuwe verpakking het gebruik van bepaald verpakkingsmateriaal met specifieke eigenschappen voor het verpakkingsproces. Het geselecteerde plastic materiaal is momenteel de beste keuze om aan deze eisen te voldoen.
  Het binnenste deksel en de bijsluiter van de nieuwe verpakking van Neupro® zijn recyclebaar, respectievelijk als plastic en papier. Alle andere componenten zijn niet-recyclebaar. Voor meer informatie over welk materiaal recyclebaar is en waar, kunnen de lokale richtlijnen voor recycling worden geraadpleegd.


  Tot slot willen wij nog benadrukken dat naast de verpakkingen met 7 pleisters (beschikbaar voor Neupro® 1 mg en 2 mg), ook verpakkingen met 28 stuks beschikbaar zijn (voor Neupro® 2 mg, 3 mg, 4 mg, 6 mg en 8 mg). De verpakking met 7 pleisters is bedoeld als startersverpakking. Voor het vervolg van de therapie zijn de verpakkingen met 28 pleisters beschikbaar.
  De ontvangen feedback met betrekking tot de veranderde verpakking van Neupro® is belangrijk voor ons en zal ter overweging worden voorgelegd aan de relevante teams.

 • Moet ik CD's en CD-doosjes scheiden? Evenzo voor cassettes en cassettedoosjes.

 • 30-11-2018 Reactie Meldpunt Verpakkingen: Doosjes van CD's of casettebandjes horen bij het restafval. Voor CD's en CD-doosjes staan op sommige plaatsen speciale inzamelbakken. Grote aantallen CD-doosjes kunnen ook voor recycling worden ingeleverd bij de milieustraat. Haal dan wel de schijfjes of bandjes eruit, die horen bij het restafval.

 • Ik weet nog steeds niet of plantenpotten (waar bijvoorbeeld tuinplanten in verkocht worden) bij het PMD mogen en of dit dan nog gerecycled wordt? Kunt u mij daar antwoord op geven?...

 • 30-11-2018 Reactie Meldpunt Verpakkingen: (Plastic) plantenpotten mag u weggooien bij het PMD. Nog niet alle sorteerinstallaties herkennen zwart plastic, en dan belandt het dus alsnog in de verbrandingsoven. Naar verwachting zal dit in de nabije toekomst wel het geval zijn.

 • Bij de Albert Heijn zitten zowel de normale als biologische komkommers in plastic. Onnodig volgens mij.

 • 05-12-2018 Reactie Albert Heijn: Op uw vraag waarom komkommers bij Albert Heijn verpakt zijn in plasticfolie geven wij u graag iets meer achtergrondinformatie over het gebruik van verpakkingen. Regelmatig zien klanten verpakkingen als overbodig, terwijl ze vaak een belangrijke functie hebben, namelijk het voorkomen van bederf en beschadiging van producten. Komkommers die van ver komen bijvoorbeeld, blijven langer goed in plastic. De verpakking voorkomt dan voedselverspilling en levert dus milieuwinst op. De milieubelasting van de verpakking is vaak een stuk kleiner dan de milieubelasting van het product zelf.
  Zie ook ons filmpje Biologische groenten in plastic op Appie Today: https://www.youtube.com/watch?v=R8g-USRQIDo

 • Onlangs hebben we één bestelling geplaatst bij Alternate.nl bestaande uit twee stekkerdozen en twee switches. Tot onze grote verbazing kwam deze bestelling binnen in twee veel...

 • 04-12-2018 Reactie Alternate: Wij proberen zo efficiënt mogelijk onze producten te versturen. Alternate Nederland heeft diverse maten verzenddozen, de keuze voor een kleinere verzenddoos kan echter nadelig uitpakken voor het product (kans op transportschade). In dit geval hebben we gekozen voor een wat grotere doos en de ruimte opgevuld met vulmateriaal, waarbij transportschade zoveel mogelijk is voorkomen.
  Het los verwerken en verpakken van verschillende onderdelen van een bestelling is een gevolg van het logistieke proces. Het apart verpakken van orders kunnen we niet altijd voorkomen; het zijn echter uitzonderingen.
  De verzenddoos alsmede het opvulmateriaal zijn volledig recyclebaar.

 • Hoe zit het met het weggooien van afval in de PMD bak? Mag je het in een plastic tas weggooien of kan dat beter los? Ik kreeg te horen dat het plastic dan bij het restafval wordt...

 • 30-11-2018 Reactie Meldpunt Verpakkingen: PMD of plastic verpakkingsafval wordt bij voorkeur in een doorzichtige (Plastic Heroes) zak aangeleverd. De afvalinzamelaar kan dan namelijk makkelijk beoordelen dat het inderdaad om PMD afval gaat. Bij PMD in grijze zakken gaat dat moeilijker. Ze worden er vaak wel op gewicht uitgehaald (restafval weegt zwaarder dan PMD). Zakken met andere afvalstoffen worden afgekeurd en als restafval verwerkt. Om het de afvalinzamelaars makkelijker te maken, en te voorkomen dat het PMD onterecht afgekeurd wordt, kunt u dit afval inderdaad beter in een doorzichtige zak aanbieden.

 • De Mango thee van Pickwick (Tea with fruit) zit in een kartonnen doosje waar onnodig plastic omheen zit. Bovendien niet te openen.

 • 05-12-2018 Reactie Pickwick: Voor het gebruik van plastic folie om de Pickwick theedoosjes zijn meerdere redenen. Belangrijkste reden is behoud van geur en smaak en bescherming van de Pickwick thee. Daarnaast is het voor de consument duidelijk dat het doosje niet eerder geopend is.
  Wij voldoen met onze verpakkingen en producten aan de eisen die er wettelijk aan worden gesteld. Daarnaast kijken wij continue of het beter en milieuvriendelijker kan.

1 / 2 / 3 / 4 >